Epherit tabletta ár

EPHERIT

Epherit rendelés – Mi az az Epherit és mire alkalmazható?

A Epherit az ExtractumPharma gyógyszergyártó vállalat által kifejlesztett gyógyszerkészítmény. Hatóanyaga, az ephedrine révén alacsony vérnyomás, ájulás, tüdőasztma, krónikus hörghurut, fenyegető légzőközpont-bénulás, allergiás eredetű betegségek, napközben fellépő, rövid ideig tartó alvási rohamok kezelésére, szokatlan mozgás, helyváltoztatás által kiváltott tünetcsoport (pl. tengeri-, vagy légibetegség) kezelésében, egyéb korszerűbb szerek hiányában alkalmazható.

Epherit rendelés –Mit kell tudni az Epherit alkalmazása előtt?

Epherit rendelés előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy az Epherit mely esetekben alkalmazható és melyekben nem. Amennyiben az alább felsorolt feltételek közül Önnél bármelyik is fennáll, az Epherit rendelése és használata nem ajánlott, illetve kizárólag előzetes egyeztetés alapján, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze utasításai szerint:

  • vizeletretencióval járó prosztata-megnagyobbodás (prosztatahipertrófia),
  • cukorbetegség (diabetes mellitus),
  • szoptatás esetén.

Az Epherit depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerekkel (MAO-gátlókkal) történő együtt szedése nem ajánlott, mert magas vérnyomásos rohamot okozhat.

Epherit rendelés – Az Epherit alkalmazása és adagolása

Az Epherit tablettát mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja felnőtteknél naponta 3-szor 1/2-1 tabletta, asztmás roham esetén 1 tabletta. A gyermekek átlagos adagja 0,5-1 mg/testtömeg-kilogrammonként naponta. A tablettát bőséges folyadékkal (egy pohár vízzel) vegye be. A készítményt kizárólag az orvos által előírt adagban és ideig alkalmazza.

A túladagolás tünetei: magas vérnyomás, szapora szívverés, szabálytalan szívverés, hallucinációk, pszichotikus (elmezavar) reakciók léphetnek fel. Vizeletvisszatartás.

Amennyiben elfelejtette bevenni a gyógyszert, vegye be a javasolt adagot minél hamarabb.

Epherit rendelés – Az Epherit lehetséges mellékhatásai

Epherit rendelés során fontos tisztában lenni a gyógyszer lehetséges mellékhatásaival. Mint minden gyógyszer, így a Epherit is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Gyakori mellékhatások: szorongás, remegés, álmatlanság, zavartság, fokozott ingerlékenység, gyengeség, idegrendszeri zavarok, hányinger, hányás.

Egyéb mellékhatások: magas vérnyomás, gyors szívverés, szívritmuszavar, agyvérzés, tüdővizenyő, vérnyomáscsökkenés, szívdobogásérzés, szívtájéki fájdalom, légzészavar, izzadás, nyálfolyás, fejfájás, félelemérzés.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Epherit rendelés – Az Epherit tárolása

Legfeljebb 25 °C-on, a fénytől, hőtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.