Milgamma drazsé rendelés

MILGAMMA

Milgamma rendelés – Mi az a Milgamma és mire alkalmazható?

A Milgamma az osztrák Wörwag Pharma GmbH által kifejlesztett vénynélkül kapható gyógyszerkészítmény. Hatóanyagai, a benfotiamine és a cyanocobalamin révén különböző idegrendszeri betegségek (ideggyulladások,idegfájdalom, neuropátiák, polineuropátiák)kezelésére, valamint övsömör, arcidegbénulás, B1-vitaminhiány következtében kialakult szívizomkárosodás, reumás panaszok, izomfájdalmak, kimerültség és lábadozási időszak esetén alkalmazható. A Milgamma szedése felnőttek számára ajánlott. A Milgamma alkalmazása gyermekeknél nem ajánlott.

Milgamma rendelés –Mit kell tudni a Milgamma alkalmazása előtt?

Milgamma rendelés előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy a Milgamma mely esetekben alkalmazható és melyekben nem. Amennyiben az alább felsorolt feltételek közül Önnél bármelyik is fennáll, az Milgamma rendelése és használata nem ajánlott, illetve kizárólag előzetes egyeztetés alapján, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze utasításai szerint:

  • benfotiaminra,tiaminra vagy cianokobalaminra allergia,
  • bélelzáródás,
  • pikkelysömörben szenvedő betegeknél a Milgamma-kezelést csak az előny-kockázat gondos mérlegelése után szabad elkezdeni, mivel a B12-vitamin súlyosbíthatja a bőrtüneteket.

Milgamma rendelés – A Milgamma alkalmazása és adagolása

A Milgammát mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja naponta 4-szer 1 bevont tabletta, melyet egészben (szétrágás nélkül) kell bevenni. Kevésbé súlyos esetekben vagy a gyógyulási periódus alatt napi 1-2 bevont tabletta is elegendő. Amennyiben tünetei 4 hát után nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak, keresse fel kezelőorvosát. A bevont tablettát étkezés után, kevés folyadékkal, egészben kell bevenni.

A Milgamma bevont tabletta felnőttek számára ajánlott. A Milgamma alkalmazása gyermekeknél nem ajánlott, mivel nem áll rendelkezésre elegendő adat a biztonságosságról és/vagy hatásosságról.

Milgamma rendelés – A Milgamma lehetséges mellékhatásai

Milgamma rendelés során fontos tisztában lenni a gyógyszer lehetséges mellékhatásaival. Mint minden gyógyszer, így a Milgamma is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ritkán előforduló mellékhatások:

  • bélrendszeri rendellenességek (hányinger vagy egyéb),
  • pattanásszerű és hólyagos kiütések.

Megjegyzendő még továbbá, hogy Milgamma ricinusolaj is tartalmaz, amelynek következtében a betegeknél hányás, hányinger, gyomorfájdalom és nagyobb adagoknál hashajtóhatás léphet fel.

Hagyja abba a Milgamma alkalmazását és azonnal forduljon orvoshoz, ha túlérzékenységi reakció tüneteit észleli, mint például duzzadt arc, nyelv, torok, nehézlégzés vagy nyelési nehézség, csalánkiütés, bőrviszketés. Acetilszalicilsavra allergia kockázata magasabb.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Milgamma rendelés – A Milgamma tárolása

Legfeljebb 25 °C-on, a fénytől, hőtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert.