Xenical eladó

XENICAL

Xenical rendelés – Mi az a Xenical és mire alkalmazható?

A Xenical a Cheplapharm Arzneimittel gyógyszergyártó vállalat által gyártott, az elhízás kezelésére alkalmazható, vényköteles gyógyszerkészítmény. Hatóanyaga az orlisztát, amely gátolja a gyomor-bélrendszerben az étellel elfogyasztott zsír kb. egyharmad részének megemésztését. A Xenical a gyomor-bélrendszer enzimeihez (lipázok) kötődik, és gátolja, hogy azok lebontsák az étellel elfogyasztott zsírokat. Az emésztetlen zsír nem tud felszívódni és kiürül a szervezetből. A Xenical elhízás kezelésére javasolt, alacsony kalóriatartalmú diétával kombinálva.

Xenical rendelés –Mit kell tudni a Xenical alkalmazása előtt?

Xenical rendelés előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy a Xenical mely esetekben alkalmazható és melyekben nem. Amennyiben az alább felsorolt feltételek közül Önnél bármelyik is fennáll, az Xenical rendelése és használata nem ajánlott, illetve kizárólag előzetes egyeztetés alapján, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze utasításai szerint:

  • allergia az orlisztátra vagy a Xenical bármely összetevőjére;
  • krónikus felszívódási zavar,
  • epepangása (májműködési zavar);
  • terhesség és szoptatás.

A Xenical maximális hatásának eléréséhez a kezelőorvos által előírt táplálkozási programot be kell tartani. Hasonlóan a többi súlycsökkentő programhoz, a túlzott zsír- és kalóriafogyasztás mérsékelheti a súlycsökkentő hatást.

A Xenical-t nem gyermekeknek szánták.

Xenical rendelés – A Xenical alkalmazása és adagolása

A Xenical kapszulát mindig a kezelőorvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A Xenical szokásos adagja egy 120 mg-os kapszula a napi három főétkezés alkalmával bevéve. A kapszulát be lehet venni közvetlenül étkezés előtt, alatt vagy az étkezést követő egy órán belül. A kapszulát vízzel kell lenyelni.

A Xenical csak akkor hat, ha az étel zsírt tartalmaz. Ezért ha kihagy egy főétkezést, vagy ha olyan ételt eszik, mely nem tartalmaz zsírt, nem kell Xenical-t bevennie.

Xenical rendelés – A Xenical lehetséges mellékhatásai

Xenical rendelés során fontos tisztában lenni a gyógyszer lehetséges mellékhatásaival.

A Xenical alkalmazásával összefüggő legtöbb nemkívánatos hatás az emésztőrendszerre gyakorolt helyi hatásával kapcsolatos. Ezek a tünetek általában enyhék, a kezelés elején fordulnak elő, és különösen nagy zsírtartalmú ételek fogyasztása után tapasztalhatók.

A Xenical leggyakrabban előforduló mellékhatásai (általába tíz betegből egynél):

Fejfájás, hasi fájdalom/diszkomfort, sürgető székelés vagy fokozott székelési inger, széllel együtt távozó híg széklet, olajos váladék ürülése, olajos vagy zsíros széklet, folyékony széklet, alacsony vércukorszint (néhány 2-es típusú cukorbetegnél), puffadás, fog-/ínybetegség, rendszertelen menstruáció, fáradékonyság.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Xenical rendelés – A Xenical tárolása

A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban, illetve a buborékcsomagolás a külső dobozban tárolandó. A tartályon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Xenical-t. Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. A gyógyszer tartályát jól lezárva kell tartani a nedvességtől való védelem céljából.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!